Реклама

Сайт за 10 лева

понеделник, 29 юни 2009 г.

Зодиакална градина - скорпион


Скорпион
Перила (Perilla)

Скорпионите са едни от най-опасните, потайни и магнетични представители на Зодиака. Техните растения се влияят от огнената планета Марс, затова и обикновено са с винени, ярки краски на листната маса. Перилата обича също така влажна почва, тъй като Скорпионът е воден знак.
Перилата е естествено разпространена в Азия, декоративно се използва за зацветяване на зелени площи. Достига на височина 60-80 см., богато облистено в зелено с червеникаво-кафеви петна. Цветовете са невзрачни.
Лична карта на растението
Не понася температури под 0 градуса, затова се отглежда като едногодишно. Развива се добре на пряко слънчево огряване. Изисква редовно и обилно поливане, плодородна почва.бРазмножаването е чрез семена, засявани през април.
Влияние на атмосферата у дома
Перилата не е плахо и нежно растение. Тя помага за реализацията на планове, коитоот дълго време са отлагани, растението внася ред и спокойствие в неспокойните духом хора. Подходяща е за хора, които нямат силата да блеснат със своите качества, предпочитат да останат в сянка и не обичат светлината на прожекторите. В същото време обаче дава сила и настроение за самоизява на любителите на бурния обществен живот.
Влияние на здравето
Смекчава заболяванията на различните органи, които се управляват от знака Скорпион, укрепва организма и ускорява обмяната на веществата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар