Реклама

Сайт за 10 лева

сряда, 8 юли 2009 г.

Зодиакална градина - стрелец


Стрелец
Хемерокалис (Hemerocallis)

Стрелецът, подвластен на своята огнена натура, е знак на духовните открития, любов към философията, науката, пътешествията. Слънчевите цветове на хемерокалиса хармонизират атмосферата в градината и създават добро настроение.
Името произхожда от гръцки-hemera-"ден" и kallos-"хубост", и е свързано с малката трайност на цветовете. Те са разположени на безлистни цветоносни стъбла с височина 50-100 см. Произхожда от Далечния Изток, Източна Азия. Зимоустойчиво в условията на умерен климат.
Цветовете на хибридите се появяват между юни и август. По-старите видове са лилиевидни или звездовидни, а по-модерните са по-пищни, накъдрени.
Лична карта на растението
Многогодишни, зимоустойчиви растения. Развиват се добре на пряко слънчево огряване. Редовно поливане. Почвата е рохкава, богата на хранителнии вещества. Размножаване-чрез семена или разделяне на коренището.
Влияние на атмосферата у дома
Хемерокалисът е едно от любимите градински растения отглеждано още от нашите баби. Има свойството да разширява човешкия кръгозор. Цветовете му сгряват и успокояват, особено хората, родени под знака на Стрелеца. Когато сме уморени, може да ни зареди с енергия и желание за живот.
Влияние на здравето
Слънцето, живеещо в цветовете на хемерокалиса, управлява сърцето, сърдечния ритъм, повишава жизнения тонус, поддържа организма млад и бодър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар