Реклама

Сайт за 10 лева

неделя, 28 юни 2009 г.

Зодиакална градина - везни


Везни
Вейгела (Weigela)

Везните са под влиянието на планетата на любовта и красивите емоции Венера. Венера дарява цветето с изящни и привлекателни цветове, както и с шарени листа. А Сатурн дарява това храстче със здраво стебло и устойчивост на ниски температури.
Представителите на този род са с листопадни листа. Достигат височина до 3 м. Цъфти през май-юни в продължение на 4 седмици в бяло, розово, карминено или тъмномалиново.
Лична карта на растението
Листопадни храсти, издръжливи, зимоустойчиви у нас. Засадете вейгела на добре осветено място в градината. Поливайте умерено, през топлите месеци не оставяйте да изсъхне. Наторявайте през периода на вегетация с тор за цъфтящи храсти. Почвата трябва да бъде богата, рохкава, плодородна. Размножаване-чрез резници.
Влияние на атмосферата у дома
Растението е подходящо за хора, които са неспокойни, притеснителни, "правят от мухата слон" и нямат способността да видят, че животът е красив, интересен и забавен. Успокоява атмосферата, внася весело настроение и доза любопитство към тайнството на заобикалящия ни свят. Строгият и силен Сатурн укрепва вярата на човека в собствените сили.
Влияние на здравето
Сатърн укрепва защитните сили на организма повишава устойчивостта на физически натоварвания, закалява човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар