Реклама

Сайт за 10 лева

четвъртък, 25 юни 2009 г.

Зодиакална градина - дева


ДЕВА
Сенецио (Senecio)

Земната Дева, надарена с привлекателен външен вид, има всъщност силен характер и трезв, рационален ум. Растенията, отговарящи на тази зодия стимулират интелектуалните способности и развиват умствените възможности.
Род Senecio-наименованието произхожда от лат. "senex"-старец, свързано със сребристите власинки на семената. Растенията са полухрастчета. По време на цъфтеж височината е 60-100 см. Цъфтят през юли-август. Растенията са красиви главно с листната си маса-нежна с нарязана фактура, със сребристо-бяла багра.
Лична карта на растението
Развиват се добре на пряко слънчево огряване, умерена влажност до оскъдна. Растенията не са взискателни към почвените условия. Размножаването може да стане със семена, стъблени резници и разделяне на растението. Когато растенията се отглеждат като многогодишни, старите стъбла трябва да се изрязват всяа година. В случай, че не се изрежат старите стъбла вдървеняват в основата, разкривяват се и растението не е красиво.
Влияние на атмосферата у дома
Сенецио е много здраво и издръжливо листнодекоративно растение, подобно на земната страна на зодия Дева. Подходящо е за хора, които са капризни, вманиачени на тема чистота и не могат да се успокоят, докато не въведат дома в порядък. Действа успокояващо, разведрява атмосферата, така че нещата да стават с лекота в приятна и спокойна атмосфера.
Влияние на здравето
Сенециото усилва адаптивните способности на организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар