Реклама

Сайт за 10 лева

понеделник, 22 юни 2009 г.

Зодиакална градина - лъв


ЛЪВ
Роза (Rosa)

Лъвът е царят в Зодиака. Неговите растения са също толкова прекрасни, царствени и ярки като всепризнатата владетелка на много сърца-розата. Още в дневни времена тя е омайвала с благоуханните си цветове и се е наложила като растение на любовта, емоционалните вълнения и страстни преживявания.
Род Rosa носи старо латинско име, произлязло от древноперсийското наименование на растението. Сред декоративните растения може би това е родът с най-много културни форми-около 25 000.
Лична карта на растението
В зависимост от вида розите могат да бъдат зимоустойчиви, полузимоустойчиви и незимоустойчиви. Зимоустойчивите са най-широко разпространените паркови рози, влачещите и полиактовите рози. Мястото трябва да е слънчево, почвата плодородна. Съществен момент е резитбата през пролетта и лятото.
Влияние на атмосферата у дома
Въпреки своята красота розата има силен, мъжки характер, т.е. "няма рози без бодли". Розата у дома е "безшумният двигател", зареждащ атмосферата с енергия. Освен това има свойството да неутрализира излишната агресия у човека. Розата е най-големият вдъхновител. Огненият й характер стимулира творчеството. Розата прави мъжа-мъж, а жената по-силна и независима.
Влияние на здравето
Розата влияе на сърдечния ритъм и благодарение на огнения си характер стимулира работата на сърцето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар