Реклама

Сайт за 10 лева

събота, 20 юни 2009 г.

Зодиакална градина - рак


РАК
Равнец (achillea)
Ракът е знак на водната стихия, ето защо "неговите" растения имат лечебна сила и са свързани с дома и семейството. Равнецът е едно от тези растения, които помагат на човека да съхрани своето психическо и физическо здраве.
Achillea ptarmica е многогодишно тревисто растение с изправени стъбла. Отглежда се кичестата форма Perla с бели кошнички. По време на цъфтежа растенията са високи 60-70см. Цъфтят от юли до септември. Засаждат се на разстояние 40-50см. Подходящи са за групи и масиви.
Лична карта на растението
Видовете са зимноустойчиви и се отглеждат като многогодишни. Развиват се добре на пряко слъчево огряване. Виреят на бедни, отцедливи почви, средни по хранителен състав. Размножават се лесно чрез разделяне на коренищата през пролетта или есента. При продължително оставане на едно и също място коренищата се разрастват силно и съцветията издребняват.
Влияние на атмосферата у дома
Равнецът е не само красиво растение, но и много често се използва като билка. Има успокояващо въздействие върху атмосферата в семейството, особено там, където има противоречия. Растението е подходящо за хора с остър, рязък характер. Действа добре и на хора, които трудно понасят противоречията, споровете, емоционалните вълнения. Равнецът действа добре върху цялостното състояние на организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар