Реклама

Сайт за 10 лева

сряда, 17 юни 2009 г.

Зодиакална градина - близнаци


БЛИЗНАЦИ
Ароматен грах (Lathirus)
Близнаците са веселите, жизнерадостни деца на Зодиака, които управляват виещите се растения с пищни листа, какъвто е ароматният грах. Планетата Меркурий, покровителка на знака Близнаци, е дарила това декоративно растение с богата листна маса, свежа зеленина, а Слънцето се проявява в красивите цветове на латируса. Растението носи чувство на лекота, радост и силни, настоящи чувства.
Лична карта на растението
Катерливо растение с тънко стъбло, дълго 3-4м. Цветовете са разположени в гроздовидни съцветия в пазвите на листата. Цъфти от юни до септември. Едногодишно растение. Равива се добре при температура 18-22 градуса. Младите растения понасят краткотрайни въздействия на отрицателни температури, бизки до 0 градуса. Както засушаването, така и преполиването причиняват опадане на цветовете. Размножаването става със семена в края на март, началото на април. Пензирайте връхчетата, когато стеблата са високи 10см.
Влияние на атмосферата у дома
Любящото и силно влияние на Слънцето прави латируса подходящо растение за хора, които са плахи, нерешителни и колебливи в живота. Това катерливо растение, което избуява за кратко време, с устрема си очиства атмосферата на дома от неприятни влияния, носи слънчева радост, щастие и късмет.
Влияние на здравето
Благодарение на горещото Слънце, латирусът действа сгряващо. Помага при невралгии и се отразява благотворно на бронхите. Развива чувството за хумор, помага да се справим с трудностите с усмивка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар