Реклама

Сайт за 10 лева

петък, 15 май 2009 г.

Средиземноморски полъх



Ако не ви се удаде да идете на море това лято, но много ви се иска да усетите отново топлия южен уют, подходяща атмосфера можете да създадете и у дома или на вилата като изберете средиземноморския интериорен стил. Той е ярък и свеж като цялото крайбрежие на Средиземно море.

Първа крачка

Море, дърво, топлина, съчетание на бяло и синьо...Колкото повече автентични за стила детайли пресъздадете, толкова по - добре. Домът ви трябва да изглежда като красива картичка, украсена с раковини и корали.

Цветовете на Средиземноморието

Сблъсъкът на цветовете е неизменна черта на всички южни страни - лазурният цвят на морето, златисто - оранжевите цветове на цветятя и плодовете. Сандъчетата с ярки мушкати, снежнобелите стени, боядисаните в синьо дървени мебели и грубоватата керамика създават свежа атмосфера във всеки дом.

Стилни детайли

Домът на хората от южните народи е немислимим без множество декоративни детайли. В средиземноморския дом на място ще бъдат леките завеси в пастелни тонове, бродираните възглавнички, елегантните фенери, които пръскат мека светлина вечер, вазичките и статуйките от розов мрамор. На мястото на обичайните мебели са плетените.

Вдъхновение

Идеи за реализацията на този проект можете да почерпите от гледките, видяни в пристанищните градове на Испания, кубическата архитектура на Гърция, рязко контрастираща на тъмносиньото море, източните силуети на турските минарета и класическата красота на Италия.

Източник: www.Stylemania.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар