Реклама

Сайт за 10 лева

петък, 1 май 2009 г.

Прости съвети за красиви и здрави растения

За да поддържате оптималния растеж на цветята, които крастя дома ви, не е необходимо да им слагате скъпи торове. С някои хитрини можете да накарате теменужките, камбанките, мушкатото, орхидеята не само да ви се усмихват в нежни багри, а и да бъдат защитени от неприятели.
***
Не изхвърляйте утайката от кафето. Тя е чудесен тор, прави листата силни и здрави. един или два пъти в месеца разрохвайте пръстта с вилица, не по-дълбоко от 2-3 см., за да не нараните корена, и напръскайте с утайка. Тя трябва да бъде студена. Суроватката унищожава листните въшки.
***
Черупките от яйцата съдържат много калций. Без него не могат например бегониите или богородичната трева (медник). Натрошават се на много ситно и поне 4 пъти в годината се смесват с горния пласт пръст.
***
На растежа изключително добре се отразява прясното мляко. То съдържа ценни минерални вещества и микроелементи. Един-два пъти в месеца поливайте цветята с разтвор от 1 част мляко и 3 части вода.
***
Кибритените клечки са смърт за въшките и акарите. Те не понасят фосфора. Затова забодете няколко клечки с главичките надолу в пръстта на саксията или сандъчето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар