Реклама

Сайт за 10 лева

сряда, 6 май 2009 г.

10 правила за използване на билките


1. Берете само здрави растения, по които няма паразити.
2. Не изскубвайте билките с корените им. Не забравяйте, че от тях имат нужда много други хора, а и вие самите след време ще трябва да ги ползвате.
3. Не се запазявайте с билки за няколко години. С времето те губят лечебната си сила.
4. Не дръжте бурканчетата с билки на светло, защото те ще загубят значителна част от целебните си свойства.
5. Не събирайте билките в найлонови пликчета. В тях те се изпотяват и по-късно при съхненето почерняват.
6. Ако се налага приготвените в домашни условия лекарства да се подсладят, това трябва да се прави непосредствено преди изпиването на дневната доза. Диабетиците да не подслаждат.
7. Някои от билките са отровни, ако се пият в по-големи количества и по-дълго време. Затова ги използвайте много внимателно и задължително под лекарски контрол. Ако след използването на някоя билка, се появят гадене, повръщане, стомашни болки, разстройство или алвергичен обрив, лечението трябва незабавно да се прекрати.
8. Една и съща лечебна доза за един човек може да се окаже недостатъчна, за друг-целебна, за трети-вредна. Това зависи и от самия болен, от степента на неговото заболяване, от теглото му, от възрастта му. Онези от вас, които са решили да се лекуват по този начин, трябва добре да се вслушат в своя организъм и да намерят най-точната билка за себе си.
9. Започнете ли да се лекувате с билки, трябва да ги употребявате с постоянство и вяра, че ще ви помогнат. Колкото болестта е по-стара и закоравяла, толкова по-дълго и упорито трябва да е лечението.
10. Самолечението с билки не бива да се прилага от бременни жени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар