Реклама

Сайт за 10 лева

петък, 3 септември 2010 г.

Зодиакална градина – Телец


КУЧЕНЦЕ (Antirrhinum)
Телецът е една от силните земни зодии, свързани с материалното благополучие, богатия и обезпечен живот. Ето защокученцето – това непретенциозно, декоративно растение с красиви цветове е едно от растенията на Телеца. Меркурий и Венера му придават лек и приятен аромат, а земната стихия го прави стабилно и издръжливо растение.
Родът е представе от окоо 40 едно- и многогодишни тревисти видове, произхождащи от Средиземноморието, Азия и Америка. Кученцето е многогодишно тревисто растения, в първата година е с изправено разклонено стъбло, а по-късно с туфа от изправени стъбла. Цъфтежът е от юни до падане на слана.
Лична карта на растението
Много и различни форми с височина 20-100см и най-различни цветове. Зимоустойчиви, добре се развиват на слънце, с умерено поливане. Почвата трябва да бъде дълбоко обработена, плодородна. Размножаване – чрез семена, които се засяват в края на март, началото на април в парник, през май се изнасят в зелените площи. Пензирайте връхчетата и слагайте подпорки на високите видове; отстранявайте редовно повехналите цветове.
Влияние на атмосферата у дома
В кученцето е заключена силната земна стихия, ярко изразени са Венера и Меркурий, които дават на растението лек и приятен характер. Кученцето е добре дошло в дом, където хората имат нужда от добро настроение, радост и малко щастие. Кученцето развива трудолюбие и внушава спокойно, уверено отношение към човешките възможности.
Влияние на здравето
Във веселите цветове на ученцето е цялата сила на растението. Силната земна стихия дарява това красиво цвете да влияе на стари, хронични заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар