Реклама

Сайт за 10 лева

петък, 3 септември 2010 г.

Зодиакална градина - риби


ВОДНА ЛИЛИЯ (Nymphaea)
Всички растения, отговарящи на знака Риби, са подходящи не само за представителите на тази чувствителна, но и много силна зодия, а и за всички останали. Всички, които искат да се докоснат до магията на този одухотворен, магнетичен знак от Зодиака, могат да отглеждат водна роза или водна лилия, едно растение от Нептуновото царство.
Род Нимфея произхожда от Nymphae - богини на водата. Обхваща около 40-50 вида. Имат дебело, месесто коренище, разположено на повърхността или в почвения субстрат на дъното. От коренището излизат листа с дълги дръжки, закръглени с диаметър от 10 до 30см. Цветовете са разположени на повърхността на водата и са с диаметър 10-20см. Цъфтежният период е от юни до септември. През нощта и при липса на слънце, цветовете са затворени.
В природата обитава водоеми с дълбочина от 20см до 3м. При понижаване нивото на водата или при пресъхване тя може да приеме сухоземна форма на живот.
Лична карта на растението
Растенията са зимоустойчиви в условията на умерения климат и се използват като многогодишни. През зимата се нуждаят от покой и презимуват с коренищата си. Водната лилия е подходяща за открити слънчеви места, в бавнотечащи води. Почвената смеска е от торфено-глинеста почва и добре прегорял оборски тор в съотношение 2:1. Размножаването става чрез семена и вегетативно, чрез разделяне на коренището на части.
Влияние на атмосферата у домаВсички растения, отговарящи на Риби, ни правят по-одухотворени, извисяват ни над всекидневните житейски проблеми и ни водят в царството на Нептун. За да ви върви в семейния живот, купете си водна лилия.
Влияние на здравето
Водната лилия дарява любов, красота и живот в дом, където хората се чувстват самотни и търсят своята половинка. Растението действа хармонично на човешкия организъм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар