Реклама

Сайт за 10 лева

петък, 3 септември 2010 г.

Зодиакална градина - водолей


ГАЦАНИЯ (Gazania)
Водолеят, подвластен на своята въздушна стихия, е знак, пълен с оригинални идеи. Ето защо неговите растения могат да послужат като талисмани за нещо ново, оригинално начало или интересен финал. Гацанията със своите разнообразни цветове е едно растение, пълно с изненади. Засявайки го, вие никога не знаете в какви багри ще са цветовете му, които освен това ту се затварят, ту се отварят.
Род Gazania включва около 30 вида едно и многогодишни тревисти или полухрасти, произхождащи от Южна Африка. Растенията образуват много на брой розетки от дълги тесни листа, които варират по форма. Най-често долната им повърхност е окосмена с нежни власинки и е снежнобяла. Основните багри са бяла, розова, червена, брознова, жълта, оранжева, в различни нюанси. Височината е от 15 до 30 см. Цъфтежът - от юни до падане на слана.
Лична карта на растението
Всички видове не понасят ниски температури, виреят добре на тихи, закътани места, на пряко слънчево огряване, на сянка или полусянка. Рехава и плодородна почва с умерена влага до засушаване. Размножават се чрез семена през март-април.
Влияние на атмосферата у дома
Гацанията винаги може да ви изненада с богатство от багри и цветове. Подвластна е на планетите Марс и Слънцето - планети на огнената стихия. Растението внася хармония у дома, подходящо е за напористи хора и за такива, които знаят кога да действат и кога да отстъпват.
Влияние на здравето
Гацанията действа като "контрастен душ" на човешкия разум, очиства го и го укрепва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар