Реклама

Сайт за 10 лева

понеделник, 27 април 2009 г.

Идеи за малки площи

Ако помещенията в жилището ви са малки, сигурно сте се сблъскали с нелеката задача да ги обзаведете с всичко необходимо, като избегнете претрупването с мебели.

Как да се справим с това предизвикателство?

Ще започнем по ред.

Банята и тоалетната
Ако са в едно помещение, сложете тоалетна чиния и душ кабина – най-добре ъглова, тъй като заема по-малко място. Мивката може да е също ъглова.


Кухнята
За малка кухня най-добре изберете вградени в стената шкафове и етажерки. Стои по-спретнато, а и спестява доста място. Колкото до масата и столовете, напоследък все по-разчупени и в същото време практични предложения заливат пазара. Такива са най-различните сгъваеми столове и падащата маса. Този тип маса представлява плот, закрепен за стената с единия си край, а другият – пада опрян на стената. Когато искаме да се храним, го повдигаме и закрепяме на крачето, прикрепено към свободно-висящия край, което също стои сгънато. След обяд или вечеря, масата и столовете се сгъват и в кухнята се освобождава пространство.


Спалнята
На спялнята й е позволено да бъде малка, стига да събира поне легло персон и половина. Оттам вие преценявате дали ще сложите нощни шкафчета – едно или две, и дали имате място за гардероб. При всички положения, най-практичното предложение в случая е вграденият в стената гардероб. Стои ефектно, дори стената да е скосена.

Холът
Проблемът при хола идва от съчетаването на секциите, холовата гарнитура, масата и телевизора. Това са основните мебели, без които тази стая не може. И така – гарнитурата, обезателно малка, задължително разтеглива, без кресла като допълнение, но с табуретки. Холната масичка – ниска и с големина, изцяло съобразена с гарнитурата. Секцията трябва да е плоска и задължително на няколко модула, които да могат да се аранжират според останалите мебели, без мястото да е проблем. Хубаво е вътре в нея да има определено място за телевизор, DVD – устройство, CD – уредба и каквото още може да поставите.

Тук сме споменали само най-необходимите, но и най-трудните за вместване в интериора мебели. От вас зависи какво и къде още ще решите да поставите.

И най-важното, не гледайте на жилището си с раздразнение, защото е малко. Възприемете го като вашият малък кокетен дом, аранжирайте го с подходящите завършващи акценти и ще видите, че всяко по-голямо жилище след това ще ви изглежда по-неуютно и хаотично от вашата „куклена къщичка“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар